اطلاعات روز: ویس احمد برمک، وزیر دولت در امور رسیدگی به حوادث میگوید که در آیندههای نزدیک این وزارت با سیستم بانک معلوماتی ارزیابی خطر مجهز خواهد شد که این سیستم قابلیت اطلاعرسانی قبل از وقوع رویداد طبیعی را دارد.
آقای برمک که روز شنبه، ۱۹ حمل در پیوند به رویدادهای طبیعی اخیر در نشست استجوابیه مجلس نمایندگان صحبت میکرد، گفت که بانک معلوماتی ارزیابی خطر تکمیل شده و در کمتر از دو ماه دیگر به کار آغاز میکند.
به گفتهی او، کل افغانستان از طریق فضا و زمین نقشه برداری شده و مناطق آسیب پذیر در برابر حوادث طبیعی شناسایی شده است. او افزود این سیستم به کمک بانک جهانی تهیه شده است.
آقای برمک گفت که باوجود این سیستم مسئولان امور قادر میشوند پیشبینی کنند که کدام نقطهی کشور در معرض چه نوع حوادث طبیعی قرار دارد و به منظور مقابله با آن چه باید کرد.
به گفتهی او، افغانستان با کمک امریکا یک مؤسسه بینالمللی را پیدا کرده که به افغانستان کمک خواهد کرد که ۴ الی ۵ روز قبل وقوع حوادث طبیعی همانند سیلاب، برف کوچ و دیگر حوادث طبیعی را پیش بینی کند که مسئولان مبارزه با حوادث طبیعی قادر خواهند شد تا قبل از وقوع حادثه آمادگی لازم را داشته باشند.
از سوی دیگر وزیر دولت در امور رسیدگی به حوادث گفت که در کنار آن، تا یک ماه آینده بین کابل، مراکز ولایتها و ولسوالیها ارتباط ایجاد میشود که بروز حوادث طبیعی لحظه به لحظه ثبت خواهد شد.
در افغانستان که میزان بروز حوادث طبیعی مانند زلزله، رانش زمین، برفکوچ، طوفان و سیل بسیار بالا است نبود یک سیستم ارزیابی خطر و عدم آگاهی مردم از بروز حوادث طبیعی باعث شده که مکانیسم مقابله با حوادث طبیعی همواره بعد از وقوع حادثه و به منظور نجات جان قربانیان باشد.
افغانستان دوازدهمین کشور زلزلهخیز جهان است. در خشکسالی مقام ۲۲ام جهان را دارد. جایگاه بیست و چهارمین کشور سیلخیز جهان را از آن خود کرده و از نظر رانش زمین نیز در جهان سیام است. افغانستان هشتاد و دومین کشور طوفانخیز جهان است.
در همین حال شماری از نمایندگان مجلس میگویند، در حالی که رویدادهای طبیعی تلفات زیادی را به شماری از شهروندان کشور وارد کرده است اما آنان به کمکهای لازم دست نیافتهاند.
نوشته نخستین سیستم ارزیابی خطر و پیشبینی حوادث طبیعی ساخته میشود اولین بار در روزنامه اطلاعات روز پدیدار شد.