اطلاعات روز: وزارت صحت عامه اعلام کرد که سالانه بیش از ۴۷۰۰ نفر در اثر حوادث ترافیکی در کشور، جانهای شان را از دست میدهند.
وزارت صحت عامه، ریاست ترافیک، وزارت نرانسپورت و سازمان صحی جهان دیروز (دوشنبه، ۱۸ ثور) نشستی را به مناسبت «هفته ملی مصونیت جاده» بهمنظور جلب توجه مردم جهت کاهش تلفات و جراحات ناشی از بیاعتنایی رانندگان در افغانستان، برگزار کردند.
داکتر احمد جان نعیم، معین پلان و پالیسی وزارت صحت عامه گفت:«آمار مرگومیر ناشی از حادثات ترافیکی در جادهها برای ما غیر قابل قبول میباشد و ما باید در راستای بلند بردن آگاهی عامه بهمنظور کاهش تلفات ناشی از حادثات ترافیکی در جادهها بیشتر تلاش نماییم.»
او افزود که برنامه جهانی برای توسعه پایدار و داشتن جادههای مصون در نظر دارد تلفات حوادث ترافیکی را تا سال ۲۰۲۰ به نصف تلفات سالهای قبل برساند.
آقای نعیم بیان داشت که وزارت صحت عامه در این راستا متعهد است و ما از تمام مقامات ترافیک و رانندها میخواهیم تا درعرصه نجات جان مردم و جادههای مصئون تلاش نمایند.
بر اساس آمار وزارت صحت عامه، در ۹ ماه اخیر حدود ۳۶۹ تن جانهای شان را از اثر حادثات ترافیکی در کشور از دست داده و بیشتر از ۲۵,۶۵۴ تن زخمی شدهاند.
وزارت صحت عامه میگوید که نظر به آمار سازمان صحی جهان سالانه بیشتر از ۴,۷۰۰ تن در افغانستان از اثر حادثات ترافیکی جان میدهند.
براساس گفتههای وزارت صحت، کشورهای در حال توسعه مانند افغانستان دو برابر نسبت به کشورهای توسعه یافته آمار مرگ و میر ناشی از حادثات ترافیکی جادهها را در خود دارند.
مسئولان دراین وزارت میگویند که حدود ۹۰ درصد این مرگومیر را کشورهای با درآمد کم و متوسط تشکیل میدهند و این در حالیست که این کشورها ۵۰ درصد عراده جات جهان را دارا میباشند.
داکتر پیپرکورن، نماینده سازمان صحی جهان نیز گفت: «در افغانستان بیشتر مردم در حادثات ترافیکی جادهیی از اثر سرعت زیاد جان میبازند و زخمی میشوند. ما میتوانیم با تطبیق یک عادت ساده، جادههای مان را امن بسازیم که آن بستن کمربند ایمنی، کم کردن سرعت، عدم استفاده گوشی و مطمئن ساختن خویش از بستن کمر بند ایمنی دیگر مسافرین» است.
وزارت صحت میگوید که کمپاین مصئونیت جاده امسال بر کم کردن سرعت عراده جات برای نجات جان و جادههای امنتر برای همه متمرکز است.
به گفتهی مسئولان وزارت صحت، قانون ترافیک افغانستان برای سرعت عراده جات محدودیت تعین نموده، اما این قانون هیچ اجرا نمیشود.
در حال حاضر قانون مقررات رانندگی که شامل تنظیم استفاده از کمربند ایمنی، عدم استفاده از تلفنهای همراه هنگام رانندگی و داشتن کلاه ایمنی برای رانندگان موترسایکل میباشد به گونهی درست تطبیق نمیگردد.
گفتنی است که قبل ازاین فیروزالدین فیروز، وزیرصحت عامه افغانستان اعلام کرده بود که تلفات ناشی از حادثات ترافیکی بیشتر از تلفات حملات انتحاری در افغانستان به ثبت رسیده است.
نوشته سالانه بیش از ۴۷۰۰ نفر در حوادث ترافیکی در افغانستان جان میدهند اولین بار در روزنامه اطلاعات روز پدیدار شد.