اطلاعات روز: روز شنبه برابر بود با روز جهانی مبارزه علیه قاچاق انسان. مسئولان در مؤسسه امداد و توسعه سریع ضمن ابراز نگرانی از افزایش قاچاق انسان در کشور میگویند که افغانستان در سالهای ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ پس از سوریه جایگاه دوم را در قاچاق انسان از آن خود کرده است.
این مؤسسه به مناسبت بزرگداشت از این روز در افغانستان میگوید، با این که رتبهی افغانستان نسبت به سالهای گذشته تغییر نکرده، اما آمار قاچاق انسان در کشور افزایش یافته است. قبلاً وزارت خارجه آمریکا اعلام کرده بود که افغانستان در فهرست ۲۰۱۶ کشورها از لحاظ قاچاق انسان، مقام دوم را بهدست آورده است.
محمد شعیب ناصری، عضو مؤسسه امداد و توسعه سریع روز گذشته در یک نشست خبری در کابل گفت: «در سالهای ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ حدود ۲۵۰ هزار تن از راه قاچاق، افغانستان را ترک کردهاند.»
آقای ناصری افزود که بر پایهی گزارش سالانهی وزارت خارجهی ایالات متحده در هر ۳۰ ثانیه یک انسان قربانی قاچاق انسان در جهان میشود.
مؤسسهی امداد و توسعه سریع با پخش اعلامیهیی از سران حکومت میخواهد که همگام با کشورهای همسایه همکاریهای منطقوی را در مبارزه علیه قاچاق انسان شکل دهد.
شعیب ناصری از حکومت وحدت ملی خواست تا در مورد جلوگیری از قاچاق انسان و ترک جوانان از کشور، اقدامات لازم را روی دست بگیرد و نگذارد که جوانان بیشتر از این افغانستان را ترک کنند.
کمال سادات، معین جوانان وزارت اطلاعات و فرهنگ در این نشست خبری گفت که دولت برنامههای را روی دست گرفته است و بر اساس آن با قاچاق انسان در کشور مبارزه جدی خواهد شد.
افغانستان پیش از این، در سالهای ۲۰۱۰ الی ۲۰۱۳ نیز در ردیف دوم قاچاق انسان در سطح جهان قرار گرفته بود.
وزارت خارجهی امریکا در گزارش سالانهی خود گفته بود که افغانستان نه تنها با قاچاق انسان روبهرو است بلکه این کشور منبع قاچاق انسانی و راه ترانزیت آن نیز است.
بر اساس این گزارش بیشترین قربانیان قاچاق انسان را در افغانستان کودکان تشکیل میدهند.
قاچاق انسان به اعمالی گفته میشود که بر اساس آن انسانها از سوی برخی افراد سودجو و باندها ربوده میشوند و یا هم با تشویق آنها از مسیرهای قاچاق در دیگر کشورها انتقال داده شده و بعداً در کارهای غیرقانونی بهصورت اجباری استفاده میشوند.
نوشته افغانستان در ردیف دوم قاچاق انسان در جهان اولین بار در روزنامه اطلاعات روز پدیدار شد.