Quantcast
Channel: خبر - اطلاعات روز
Viewing all articles
Browse latest Browse all 25533

محمود صیقل: جامعه‌ی جهانی در مبارزه با هراس‌افگنی کند عمل کرده است

$
0
0

اطلاعات روز: محمود صیقل نماینده‌ی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد می‎گوید که جامعه‌ی جهانی در امر مبارزه با هراس‌افگنی کُند عمل کرده است و تلاش‎هایی که در این راستا از این آدرس انجام شده نیز بسنده نیستند.
آقای صیقل که در یک نشست مجمع عمومی سازمان ملل در مورد پیکار با هراس‎افگنی جهانی صحبت می‌کرد، تأکید کرد که به علت فعال بودن پناهگاه‌های امن هراس‌افگنان در منطقه، وحشت و خون‌ریزی در افغانستان هر روز تکرار می‎شود و مبارزه با مشکل این پناهگاه‌ها یک امر ضروری در مبارزه‌ی جهانی با این پدیده است.
به گفته‌ی او، برای ریشه‌کن کردن هراس‌افگنی، مبارزه با پناهگاه‌های امن آن یک امر ضروری است.
صیقل گفت: «میزان کنونی تهدید هراس‌افگنی در جهان، یک واقعیت را آشکار می‌سازد؛ این‌که پیکار جمعی جامعه‌ی جهانی در برابر هراس‌افگنی، در مقایسه با چالش روبه‌روی ما، کند، ناروشن و نابسنده بوده است.»
او تأکید کرد که پناهگاه‎های امن گروه‌های تندرو را به‌میان می‎آورند و سپس هراس‌افگنان از این پناهگاه‌ها، برای هدف‌های «شیطانی» به افغانستان فرستاده می‎شوند.
نماینده‌ی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد گفت: «هراس‌افگنی و خون‌ریزی رویداد مکرر در افغانستان است که از سوی پناهگاه‌های امن در منطقه‌ی ما ترویج می‌شود که گروه‌های افراط‌گرا از آن تولید و حمایت شده و به کشور من فرستاده می‌شوند تا به هدف شوم‌شان برسند. مبارزه با مشکل پناهگاه‌های هراس‌افگنان یک امر ضروری در مبارزه‌ی جهانی با این پدیده است که عامل عمده‌ی هراس‌افگنی و افراط‌گرایی است.»
سخنرانان این نشست در مورد پدیده‌ی هراس‌افگنی نظرهای متفاوتی ارائه کردند.
میشل سیسون، معاون نماینده‌ی امریکا در سازمان ملل متحد گفت: «سال‌ها تجربه نشان داده است که نمی‌توان هراس‌افگنان را تنها از طریق اقدامات امنیتی شکست داد، برای مبارزه با این خطر ما همچنان نیاز به مبارزه با طرز افکار افراط‌گرایان و هراس‎افگنان خشن داریم.»
نماینده‌ی هند نیز خواستار نقش سازمان ملل در جلوگیری از استفاده‌ی ابزاری از هراس‌افگنان است.
سید اکبرالدین، نماینده‌ی هند در سازمان ملل متحد گفت: «امروزه مسائل مهمی در پیش روی جامعه‌ی بین‌المللی قرار دارد که نیاز به دریافت پاسخ دارد، این‌که هراس‌افگنان در کجا برای آموزش می‌روند، چگونه تمویل می‌شوند، آیا پاسخ‌های آن‌را می‌دانیم؟»
وجود شورای کویته، شورای پشاور، شبکه‌ی حقانی و ده‌ها شبکه‌ی هراس‌افگن در خاک پاکستان همواره با انتقاد همراه است. پاکستان متهم است که به گروه‌های تروریستی جای داده و همچنان از آنان حمایت می‎کند.
اما پاکستان می‌گوید که جامعه‌ی بین‌الملل قادر به نابود کردن علت‌های ریشه‌یی هراس‌افگنی نبوده است و نباید هراس‌افگنی را از زمینه‌ی سیاسی آن جدا کرد.
احمد، معاون نماینده‌ی پاکستان در سازمان ملل متحد گفت: «در دهه‌ی گذشته جامعه‌ی بین‌المللی میلیاردها دالر در مبارزه با هراس‌افگنی سرمایه‌گذاری کرده است، اما هنوز هم هراس‌افگنی پیچیده‌ترین چالش زمان ما است، عامل اساسی آن به‌ویژه در دو دهه‌ی گذشته ناتوانی جامعه‌ی بین‌المللی یا عدم اراده‌ی آن در مبارزه با شرایطی بوده که منجر به هراس‌افگنی می‌شود. بدون مبارزه با علت‌های ریشه‌یی هراس‌افگنی، ما تنها با علایم آن مبارزه می‌کنیم.»
نماینده‌ی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد از طالبان، داعش، القاعده، لشکر طیبه، لشکر جهنگوی و جنبش اسلامی ازبیکستان به‌عنوان گروه‌هایی نام برد که امنیت افغانستان را به چالش کشیده‌اند.

نوشته محمود صیقل: جامعه‌ی جهانی در مبارزه با هراس‌افگنی کند عمل کرده است اولین بار در روزنامه اطلاعات روز پدیدار شد.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 25533

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>