جنگها و منازعات بیشتر از سه دهه در کشور، ناملایمات و ناهنجاریهای زیادی را به بار آورده است که زندهگی سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مردم را به شدت تحت تأثیر قرارداده است.
نتیجه و پیامد منفی و ناگوار جنگها و نابسامانیهای اخیر، بیاعتمادی، بیباوری، بیعدالتی، بیمهری اجتماعی، منفیگرایی، افول ارزشها و اصول زیست باهمی، بدبختیها، تبعیض و سوءاستفادههای سیاسی، قومی و مذهبی، خشونتورزی، تقلبی شدن مناسبات اجتماعی، فقر؛ و دهها عامل منفی و مخرب دیگر میباشد که فضای سالم برای شکلگیری حیات جمعی را صدمه وارد نموده است. وخامت اوضاع جاری در کشور و عدم رسیدن به اتفاق و اتحاد که سنگبنای یک دولت با ثبات و فراگیر میباشد، نیز از پیامدهای شوم همان نابسامانیهای یادشده میباشد.
از جانب دیگر موجودیت اختلافات و بیاعتمادیها در جامعه سبب میگردد تا به سادهگی عوامل بیرونی بتوانند از آن به عنوان زمینههای مساعد سوءاستفاده نموده، تنور جنگها، بیعدالتیها، برتریجوییها و بیاتفاقیها را گرم نگهداشته، مانع رسیدن افغانستان به یک دولت با ثبات، صلحآمیز و مرفه گردد.
نهادهای مدنی، روشنفکران، اساتید دانشگاهها و نخبهگان جامعه رسالت و مسئولیت بزرگ دارند تا برای زدودن ابعاد، زمینهها و پیامدهای ناگوار جنگها واختلافات سیاسی-قومی در کشور و ترویج اتحاد، همبستگی و همدیگرپذیری، ذهنیتسازی و روشنگری نموده، فضای مثبت، سالم و سازنده را برای حیات سیاسی، فرهنگی و اجتماعی تمام مردمان ساکن و عاری از هرگونه تبعیض و برتری طلبی ایجاد نمایند.
بعد از شکلگیری فضای جدید پس از سقوط رژیم طالبان، یک فرصت مناسب فراهم گردید تا برای نسلهای خسته از جنگ، آیندهیی درخشان و شکوهمند ترسیم گردد و برای رسیدن به صلح، عدالت و پیشرفت گامهای سودمند گذاشته شود.
در طی شانزدهسال گذشته با وجود مشکلات و میراثهای شوم دهههای پسین، دستآوردهای قابل توجه در بخشهای مختلف صورت گرفت و خشتهایی به سوی رفاه و آسایش گذاشته شد که همه نویدبخش آیندهیی سعادتمند بودند؛ اما در سالهای اخیر عوامل متعدد مانند مداخلات خارجی، عدم شکلگیری اجماع سیاسی میان رهبران سیاسی، فقر، بیکاری و شدت ناامنیها و خشونتها سبب گردیدهاند تا یک چشمانداز مؤثر و سازنده برای همگرایی معنادار میان لایههای مختلف جامعه شکل نگرفته و نگرشهای منفی و بیباوری نسبت به آینده بیشتر گردد.
با توجه با مسایل ذکر شده و پدیدههای منفی در جامعه، تعدادی از جوانان آگاه و رسالتمند جامعه در محور برنامه من افغانستانم(IAM AFGHANISTAN) جمع شدهاند تا از طریق راهاندازی یک سلسله برنامههای مدنی و روشنگری در سرتاسر افغانستان، فضای مثبتاندیشی و ارزشمحوری را در جامعه ترویج ونهادینه نمایند. در جامعهیی که به شدت تضادها، شکافها و مشکلات مطرح بحث میباشد، باید طرحها، دیدگاهها و افقهای روشن برای نسلهای آینده ترسیم گردد. وباجود چالشهای عدیده فراراه، امیدواری نسبت به آینده احیا گردد. حمایت از نیروهای امنیتی و دفاعی کشور، نهادینه شدن اتحاد و همدیگرپذیری، مبارزه با انواع افراطگرایی، مشارکت مؤثر و معنادار جوانان در پروسههای دولتسازی و ثباتسازی که مسایل برجسته در شکلگیری دولت-ملت مستقل، قوی و صلحآمیز میباشد، از محورهای مهم کار و فعالیت این ابتکار میباشد که عمدتاً از طریق نشر مقالات، پیامهای کوتاه و طرح سوالات در صفحه انترنیتی و فیسبوک و تویتر، ترسیم گرافیتی، نشر پیامهای نخبگان جامعه، موضعگیری مثبت در برابر تحولات و انکشافات سیاسی، امنیتی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و راهاندازی گفتمانها برای مشارکت مردم در برنامهها و انعکاس نظریات مردم در سطح کابل و ولایات میباشد.
من افغانستانم(IAM AFGHANISTAN) برای افغانستان عاری از هرگونه تبعیض، خشونت و بیثباتی تلاش مینماید، تا خانهیی امن و مصئون برای تمام اقوام برابر و برادر ساکن در این کشور باشد. اقوام افغانستان،گلهای رنگارنگ این کشوراند که به زیبایی این آب و خاک میافزایند.
نوشته «من افغانستانم» در صدد ترویج مثبتاندیشی و ارزشگرایی است اولین بار در روزنامه اطلاعات روز پدیدار شد.