اطلاعات روز: رییسجمهور غنی میگوید که شفاخانه های ملکی در افغانستان با مشکلات جدی روبرو هستند و باید برای حل این مشکلات اقدامات موثر روی دست گرفته شود.
محمداشرف غنی، رییسجمهور امروز( سه شنبه، ۱۱میزان) در مراسم گشایش شورای طبی افغانستان گفت که داکتر به کسی گفته میشود که سند تحصیلی و تخصص لازم را داشته باشد نه به کسی که خود را داکتر خوانده است.
آقای غنی افزود که شفاخانهها در کشور به مشکلات جدی روبرو هستند که باید به خاطر حل مشکلات، قدمهای موثر برداشته شود.
وی با اشاره به حلقهی ارتباطی میان شهروند، داکتر، شفاخانه، دواخانه و دولت گفت که در هریک از این حلقهها مشکل بنیادی وجود دارد و در کشورهای مثل افغانستان که بحران طولانی را تجربه کرده اند، قابل درک است.
آقای غنی تاکید کرد که شفاخانهها و کلینیکهای فعال در کشور، پاسخگوی نیازمندیهای مردم نیستند.
رییسجمهور کار در شفاخانه های امنیتی وزارت دفاع ملی، امنیت ملی و شفاخانهی سردار محمدداوود خان را رضایت بخش خواند و گفت که باید به زودی، شفاخانه سهصد بستر پولیس در کنار شفاخانهی سردار محمدداوود خان و شفاخانهی امنیت ملی، فعال شود.
آقای غنی با اشاره به کیفیت دارو گفت: دواخانهها باید داروهای با کیفیت را به مردم عرضه کنند و سیستم دارو طوری تنظیم گردد که اعتماد مردم جلب شده و شهروندان به داروی با کیفیت، دسترسی پیدا کنند.
او یاد آور شد که برخی دواخانهها و داکتران در قراردادهای داروی بدون کیفیت شریک هستند که این روند دیگر قابل تحمل نیست و باید تمام شود.
آقای غنی از شورای طبی خواست تا تمرکز بیشتر روی شناسایی سویهی داکتران و اخلاق طبی آنان نماید.
نسرین اوریاخیل، رییس شورای طبی افغانستان نیز در این مراسم گفت که شوراهای طبی در اکثر کشورهای جهان وجود دارد که هدف اساسی آن، مصونیت بیماران است.
شورای طبی افغانستان در بخش مصونیت بیماران و ارتقای کیفیت خدمات صحی داکتران طب و برنامه های آموزشی طبی فعالیت میکند.
صدور جواز به داکتران، ترویج اخلاق طبابت، رسیدگی به شکایات و تخلفات طبی قبل از سپردن آن به نهادهای عدلی و قضایی، بلندبردن سطح دانش مسلکی داکتران از طریق تقویت و نظارت معیارهای آموزشی طبی و اطمینان از تداوم تعلیمات طبی از دیگر صلاحیتها و وظایف این شورا گفته شده است.
فیروزالدین فیروز وزیر صحت عامه نیز افزود که هم اکنون چهارهزار داکتر در وزارت صحت ثبت هستند اما با آنهم، تعداد دقیق داکتران در بخش صحت معلوم نیست.
وی بر ترتیب و تدوین پلان ده ساله به خاطر رسیدگی به مشکلات صحی تاکید کرده افزود که شورای نرسها و قابلهها ایجاد میشود و در هماهنگی با شورای طبی افغانستان، روی تقویت و تخصص این قشر کار خواهد شد.
نوشته غنی: شفاخانههای ملکی پاسخگوی نیازمندیهای شهروندان نیست اولین بار در روزنامه اطلاعات روز پدیدار شد.