Quantcast
Channel: خبر - اطلاعات روز
Viewing all articles
Browse latest Browse all 25533

افغانستان، ۱۴مین کشور آسیب‌پذیر دنیا/ معاون رییس‌جمهور: تغییرات اقلیمی زیان‌بارتر از تروریسم است

$
0
0

اطلاعات روز: سرور دانش، معاون دوم ریاست‌جمهوری می‌گوید که خطر تغییرات اقلمی بیشتر و مهم‌تر از خطر تروریسم است و افغانستان آسیب‌پذیرترین کشور آسیا و چهاردهمین کشور آسیب‌پذیر جهان در مقابل اثرات تغییر اقلیم است.
آقای دانش که روز گذشته (سه‌شنبه، ۱۸ میزان) در نخستین کنفرانس تجلیل از هفته‌ی جهانی تغییر اقلیم- افغانستان، در کابل صحبت می‌کرد گفت: «از یک نگاه خطر تغییرات اقلیم بیشتر و مهم‌تر از خطر تروریسم است؛ زیرا خطر تروریسم در هر کشوری دایمی نبوده و بالاخره روزی پایان می‌یابد، اما خطر تغییرات اقلیم، زیان‌های دوامدار داشته و اثرات آن همیشگی خواهد بود.»
از سویی هم معاون رییس‌جمهور نقش افغانستان را در تغییر اقلیم، به‌دلیل عدم رشد صنعت در افغانستان بسیار ناچیز خواند، اما گفت که بازهم «متأسفانه کشور ما یکی از آسیب‌پذیرترین کشورهای جهان در برابر تغییر اقلیم است.»
به گفته‌ی او، تحقیقات علمی نشان داده است که افغانستان آسیب‌پذیرترین کشور آسیا و چهاردهمین کشور آسیب‌پذیر جهان در مقابل اثرات تغییر اقلیم است.
آقای دانش دلیل عمده‌ی آسیب‌پذیر بودن افغانستان را، وابستگی شدید افغانستان به سکتور زراعت عنوان کرد و افزود که این در حالی است که افزایش دمای هوا و کم شدن باران‌ها، بیشترین ضربه را به بخش زراعت وارد خواهد کرد.
آقای دانش یادآور شد که براساس شاخص جهانی خطرات اقلیمی که توسط دیدبان آلمان (German Watch) تهیه شده است، بین سال‌های ۱۹۹۴ تا ۲۰۱۴ افغانستان پانزدهمین کشور آسیب‌‌دیده از اثرات سیلاب‌ها بوده است.
معاون رییس‌جمهور می‌گوید که تنها راه جلوگیری و یا کاهش اثرات منفی تغییر اقلیم، آمادگی همه‌‌جانبه در مقابل این پدیده‌ی جهانی می‌باشد.
به‌باور آقای دانش، اولین قدم، درک و تحلیل معضل و جست‌وجوی راه‌های مبارزه با آن است. «دیگر کشورها این پدیده را بسیار جدی گرفته‌اند، تا جایی که کشور همسایه‌ی ما پاکستان، وزارت تغییر اقلیم ایجاد نموده است.»
معاون رییس‌جمهور از فعالیت‌های اداره‌ی محیط‌زیست افغانستان ستایش کرد و گفت به کوشش این اداره چهار منطقه به‌عنوان چهار پارک ملی تحت حفاظت قرار گرفته‌اند.
آقای دانش از «پلان ملی سازگاری برای تغییر اقلیم، اولین و دومین گزارش ملی تغییر اقلیم، استراتژی و پلان عمل تغییر اقلیم افغانستان، کمیته‌ی ملی تغییر اقلیم، تیم‌های مطالعاتی و کمیته‌ی رهبری پروژه‌های سازگاری تغییر اقلیم» به‌عنوان پالیسی‌ها و اقدامات حکومت در راستای کاهش آسیب‌های تغییرات اقلیمی در افغانستان عنوان کرد.
دانش آگاهی‌دهی عمومی نسبت به اثرات منفی تغییرات اقلیم، ایجاد مصونیت به معیشت روستاییان، جلوگیری از بایرشدن زمین و سرانجام افزایش انرژی تجدیدپذیر را در مصرف انرژی، بخشی از پالیسی‌های مهم و مؤثر در راستای تغییرات اقلیمی در افغانستان دانسته و بر آن‌ها تأکید کرد.

نوشته افغانستان، ۱۴مین کشور آسیب‌پذیر دنیا/ معاون رییس‌جمهور: تغییرات اقلیمی زیان‌بارتر از تروریسم است اولین بار در روزنامه اطلاعات روز پدیدار شد.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 25533

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>