Quantcast
Channel: خبر - اطلاعات روز
Viewing all articles
Browse latest Browse all 25522

آتش‌بس یک‌طرفه‌ی رییس‌جمهور غنی/ طالبان: بررسی می‌کنیم

$
0
0

روزنامه اطلاعات روز - مردم سالاری را پدید می آورد

اطلاعات روز: اعلام آتش‌بس موقت و یک‌طرفه از سوی رییس‌جمهور افغانستان هرچند با استقبال همکاران بین‌المللی افغانستان همراه شده، اما گروه طالبان تاکنون به آن واکنش رسمی نداده، هرچند یک عضو این گروه گفته که موضوع را بررسی می‌کند.

رییس‌جمهور اشرف غنی، روز پنج‌شنبه، ۱۷ جوزا از ۲۷ ماه رمضان الی پنجم عید سعید فطر را تنها با گروه طالبان مسلح افغان آتش‌بس اعلام کرد. آقای غنی در بیانیه‌یی به نیروهای امنیتی هدایت داد تا در جریان آتش‌بس تمام عملیات تهاجمی را در برابر طالبان مسلح افغان متوقف سازند، اما عملیات در برابر داعش، القاعده و سایر شبکه‌های تروریستی بین‌المللی ادامه خواهد داشت.

آقای غنی پس از صدور فتوای بیش از دو هزار عالم دین مبنی به ناروا خواندن جنگ جاری افغانستان و در خواست آتش‌بس، تصمیم جدیدش را اعلام و تأکید کرد که این تصمیم از موقف قوت گرفته شده که ریشه در باور و تعهد به صلح و پاسخ به خواست مردم به‌خصوص علمای کشور برای تأمین صلح پایدار صورت گرفته ‌است.

گروه طالبان هرچند نشست علمای دین را «فرمایشی از سوی دولت و بخشی از تبلیغات نیروهای امریکایی» خوانده بود، اما تاکنون به درخواست آتش‌بس موقت واکنش رسمی نشان نداده است.  یک عضو شورای نظامی طالبان به شبکه خبری اِن بی سی امریکا گفته که طالبان این موضوع را بررسی می‎کنند.

هم‌چنان گزارش شده که شورای نظامی گروه طالبان به‎خاطر بررسی پیشنهاد آتش‌بس روز پنج‌شنبه، تشکیل جلسه داده است. این عضو شورای نظامی طالبان به شرط افشا نشدن نامش به شبکه خبری اِن بی سی گفته که بسیاری از فرماندهان این گروه که در میدان نبرد به سر می‌برند، طرفدار ادامه جنگ علیه نیروهای افغان و خارجی می‌باشند.

او افزوده: «ما (طالبان) ممکن به دو دلیل آتش‌بس را نپذیریم. اول اینکه جهاد بهترین عبادت بوده و ما می‌خواهیم جهاد را در این ماه مبارک (رمضان) ادامه بدهیم. دوم اینکه ما قبلاً جنگجویان خود را به ولایت‌های مختلف (افغانستان) اعزام کرده‌ایم و نگه داشتن آنان در این ولایت‌ها بدون ادامه‌ی جهاد بسیار دشوار خواهد بود.»

این عضو شورای نظامی طالبان افزوده که به باور او، نیروهای افغان به عملیات شان علیه جنگجویان طالبان ادامه خواهند داد.

وزیر خارجه‌ی امریکا: از پیشنهاد آتش‌بس استقبال می‌کنیم

مایک پمپیو، وزیر خارجه‌ی امریکا با نشر بیانیه‌یی گفته که امریکا از پیشنهاد آتش‌بس دولت افغانستان با طالبان استقبال می‌کند تا مردم بتوانند عید فطر را بدون ترس از خشونت جشن بگیرند.

به گفته‌ی وزارت امور خارجه‌ی امریکا، این آتش‌بس بیشتر بیانگر این است که «حکومت افغانستان متعهد به پیدا کردن راه‌ها برای پایان دادن به جنگ است.»

آقای پمپیو افزوده که در حمایت از این ابتکار دولت افغانستان، مأموریت پشتیبانی ناتو و نیروهای ایالات متحده در افغانستان به آتش‌بس احترام می‌گذارند.

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو از اعلام آتش بس دولت افغانستان با طالبان حمایت کرده است. او در نشست وزیران دفاع ناتو در بروکسل ‌گفت اعلام این آتش‌بس نشان می‌دهد دولت افغانستان به مذاکره جدی برای پایان دادن به درگیری‌ها اعتقاد دارد.

نیروهای ناتو و امریکایی در افغانستان گفته‌اند که به آتش‎بس دولت افغانستان با طالبان احترام می‌گذارند.

جنرال جان نیکلسن، فرمانده عمومی نیروهای ناتو در افغانستان در بیانیه‌یی گفته که: «ما به خواسته‌های افغانستان برای رعایت کردن آرامش در ماه مبارک رمضان حمایت و به جست‌وجو برای پایان دادن به جنگ جاری ادامه خواهیم داد.»

آقای نیکلسن افزوده: «پیشنهاد صلح رییس‎جمهور غنی از طرف جامعه‌ی بین‌المللی پشتیبانی شده است و آتش‌بس یک طرح جسورانه‌ی دیگر برای صلح است که به نفع همه‌ی افغان‌ها می‌باشد.»

فرید ریکا موگرینی، مسوول سیاست خارجی اتحادیه‌ی اروپا نیز در بیانیه‌یی گفته که اتحادیه‌ی اروپا از آتش‌بس موقت با طالبان حمایت کامل می‌کند و آتش‌بس باید از سوی طالبان نیز پذیرفته شود.

خانم موگرینی افزوده که اعلام آتش‌بس، تعهد دولت افغانستان به یافتن راه‌هایی برای پایان دادن به جنگ را نشان می‌دهد.

یوناما: طالبان نیز آتش‌بس کنند

هیأت معاون سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) نیز از آلام آتش‌بس موقت با طالبان استقبال کرده و گفته که گروه طالبان نیز متقابلاً آتش‌بس کند.

تدامیچی یاماموتو، نماینده‌ی خاص سرمنشی ملل متحد برای افغانستان گفته: «ملل متحد از اعلام آمادگی مقامات افغان و حسن‌نیت آن‌ها برای هر اقدامی در جهت پروسه‌ی رسمی صلح قدردانی می‌نماید.»

در اعلامیه‌ی یوناما آمده اعلام آتش‌بس که نیروهای بین‌المللی گفته‌اند آن را احترام خواهند کرد، به تعقیب خواست دولت افغانستان برای گفت‌وگوهای بی قید و شرط صلح با طالبان صورت می‌گیرد.

یاماموتو افزوده: «راه پیش‌رو نباید به راه‌حل‌های نظامی تکیه کند بلکه باید به پروسه دموکراتیک وابسته باشد و من یک بار دیگر از طالبان می خواهم تا پیشنهاد صلح رییس‌جمهور اشرف غنی را بپذیرند، در انتخابات شرکت کنند و برای پایان دادن به رنج مردم افغانستان، گفت‌وگوهای مستقیم با دولت را آغاز نمایند.»

ضمیر کابلوف، نماینده ویژه فدراسیون روسیه در افغانستان، نیز از اعلام این آتش‌بس حمایت کرده است. او البته گفت که شک دارد گروه طالبان از این اقدام دولت افغانستان استقبال کند.

واکنش‌های داخلی

در افغانستان نیز واکنش‌ها به اعلام آتش‌بس یک‌طرفه دولت با گروه طالبان متفاوت بوده است. نهادهای حکومت از آن استقبال کرده‌اند. اما در شبکه‌های اجتماعی واکنش‌ها عمدتاً دو دسته است. برخی‌ها از این تصمیم انتقاد کرده و آن را به‌نحوی تسلیم شدن به گروه طالبان خوانده و برخی نیز آن را قدمی برای صلح خوانده‌اند.

شورای عالی صلح افغانستان با نشر بیانیه‌یی این تصمیم حکومت را گامی مهم در روند صلح خواند. این شورا از طالبان خواست که به «صدای ملت افغانستان» لبیک بگویند و به گفت‌وگوهای صلح بپیوندند.

پس از اعلام آتش‌بس، روز پنج‌شنبه جنرال محمد شریف یفتلی، رییس ستاد ارتش در یک نشست خبری گفت که از ۲۷ ماه رمضان تا پنجم عید سعید فطر نیروهای امنیتی کشور حالت دفاعی به خود خواهند گرفت.

آقای یفتلی افزود که در صورتی از طرف مقابل (طالبان) حمله‌ی بر نیروهای امنیتی صورت گرفت، آنان از سنگرهای شان دفاع خواهند کرد. او شکبه‌ی حقانی را نیز جنگ‌جویان افغان خواند و گفت که آتش‌بس اعلام شده شامل شبکه‌ی حقانی نیز می‌شود.

حامد کرزی، رییس‌جمهور پیشین از اعلام آتش‌بس استقبال کرده و از گروه طالبان خواسته به این اقدام لبیک بگوید. آقای کرزی با صدور بیانیه‌یی گفته که طالبان با استفاده از این فرصت، در خواست آتش‌بس را بپذیرند تا راه برای تأمین صلح در کشور باز شده و افغان‌ها بتوانند از طریق گفت‎وگو به وضعیت کنونی نقطه‌ی پایان بگذارند.

امرالله صالح رییس پیشین امنیت ملی گفته که اعلام‌ آتش‌بس یک‌طرفه از دید سیاسی و اخلاقی شاید بتواند موقف حکومت وحدت ملی افغانستان را تحکیم نسبی ببخشد اما از دید امنیتی «خطرات بسیار جدی و احتمالاً فاجعه‌انگیز و خونین را در پی خواهد داشت.»

آقای صلاح افزوده که در پهلوی خطرات و عواقب ناگوار امنیتی نظامی، این نوع اعلامیه‌های «مبهم و بدون توجیه» روحیه را در صفوف نیروهای امنیتی نظامی پایین آورده و رفتار سازشگرانه را در عقبه سیاسی نظام گسترش می‌دهد.

صالح در صفحه‌ی فیس‌بوک خود نوشته که اکنون خطر آن می‌رود که به بهانه آتش‌بس یکجانه، «جوقه‌های طالبان با سهولت بیش‌تر وارد شهرها شده و حملات گروهی بر اهداف مختلف را در فضای غافلگیرانه و غافل‌گیر کننده انجام دهند.»

رییس پیشین امنیت ملی تأکید کرده که «آتش‌بس یک‌جانبه هیچ تأثیر معنوی و سیاسی بالای دهشت‌افگنان ندارد و آنها ممکن با هر وسیله درین ایام به اعمال خون‌ آشام خویش شدت بخشند.»

نوشته آتش‌بس یک‌طرفه‌ی رییس‌جمهور غنی/ طالبان: بررسی می‌کنیم اولین بار در روزنامه اطلاعات روز پدیدار شد.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 25522

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>