روزنامه اطلاعات روز - مردم سالاری را پدید می آورد
اطلاعات روز: نمایندگان ولایت غزنی در پارلمان تقسیم این ولایت به سه حوزهی انتخاباتی را غیرقانونی خوانده و تأکید دارند که حکومت به جای نقض قانون، امنیت ولسوالیها را تأمین کند تا انتخابات در ولسوالیهای ناامن برگزار شود.
کمیسیون مستقل انتخابات روز، ۴ سرطان، در نشستی فیصله کرد که برای حل معضل انتخابات در ولایت غزنی، این ولایت به سه حوزهی انتخاباتی کوچکتر تقسیم شود.
نمایندگان غزنی در پارلمان دیروز (سهشنبه، ۵ سرطان) در یک نشست خبری این تصمیم را «نقض صریح قانون و تبعیض میان شهروندان» خوانده و گفتند که باتوجه به ساختار اجتماعی و قومی ولایت غزنی حوزهبندی این ولایت از نظر فنی ناممکن است و با چالشهای جدی همراه خواهد بود.
در قطعنامهی این نمایندگان آمده که بر اساس مواد ۳۵، ۳۶ و ۷۱ قانون انتخابات، اقدام برای حوزهبندی غزنی کاملاً غیرقانونی بوده و نقض آشکار قانون است.
عبدالقیوم سجادی، یکی از نمایندگان غزنی در این نشست خبری گفت که از حکومت خواستیم که برای حل مشکل انتخابات در غزنی زمینهی برگزاری انتخابات در سراسر این ولایت را فراهم بسازد، نه این که برای حل مشکل، اقدام غیرقانونی صورت بگیرد.
آقای سجادی تأکید کرد که طرح حوزهبندی انتخابات در غزنی نه تنها مشکل موجود را حل نمیکند، بلکه چالشهای جدید را ایجاد خواهد کرد.
به باور این نمایندگان، راه حل معضل انتخابات در غزنی این است که حکومت زمینهی حضور باشندگان غزنی در مناطق ناامن را به پای صندوق رأی فراهم کند، تا آنان بتوانند نمایندگان خود از طریق رأیشان انتخاب کنند.
از سوی هم این نمایندگان میگویند که حکومت به خواست غیرقانونی شماری از افراد در غزنی طرح حوزهبندی این ولایت را راه حل مشکل دانسته، در حالی که جمع قابل توجه از باشندگان غزنی سالهاست که خواستار ولایت شدن ولسوالی جاغوریاند که تاکنون به آن توجه نشده است.
این نماینگان در قطعنامهی شان ایجاد ولایت جاغوری و ولسوالیهای اطراف آن یک راه حل اساسی در غزنی عنوان و تأکید کرده که باید به آن جداً توجه شود.
آنان هشدار دادند که با استفاده از تمامی ابزارهای ممکن در مقابل این تصمیم استادگی کرده و از حقوق مردم غزنی دفاع میکنند.
جنجال انتخابات در غزنی پس از آن آغاز شد که در اول ماه ثور امسال، شماری از معترضان که خواستار حوزهیی شدن انتخابات در این ولایتاند، دفتر ولایتی کمیسیون مستقل انتخابات را بستند. این افراد میگویند که در انتخابات پارلمانی دور گذشته هیچ یک از کاندیدان غیرهزاره به پارلمان راه پیدا نکرده و تمام ۱۱ نماینده غزنی از قوم هزارهاند.
از آن زمان تاکنون، به دلیل بسته بودن دفتر ولایتی کمیسیون در غزنی و نرسیدن مواد ثبت نام رأیدهندگان به ولسوالیها، تا حال در ولسوالیهای ۱۸ گانهی غزنی هیچ کسی ثبت نام نکرده و همچنان هیچ کسی برای رقابت انتخابات پارلمانی و شوراهای ولسوالیها خودش را نامزد نتوانستهاند.
نوشته اعتراض نمایندگان غزنی به تقسیمبندی حوزهی انتخاباتی این ولایت اولین بار در روزنامه اطلاعات روز پدیدار شد.