روزنامه اطلاعات روز - مردم سالاری را پدید می آورد
اطلاعات روز: محمدسرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری میگوید که انتخابات در زمان معیناش برگزار شده و در این رابطه هیچ طرحی نباید باعث تأخیر در برگزاری آن شود.
پنجمین و آخرین نشست کمیتهی مشترک کمیسیون مستقل انتخابات، حکومت و نمایندگان احزاب امروز (یکشنبه، ۱۴ اسد) برگزار شد.
دفتر مطبوعاتی معاونیت دوم ریاستجمهوری با نشر خبرنامهیی گفته است که در این نشست آقای دانش گفت که حکومت وحدت ملی تبادل نظر و گفتوگوها با احزاب سیاسی و نهادهای مدنی را در مورد همه مسایل ملی به خصوص انتخابات، یک ضرورت میپندارد و نسبت به آن تأکید دارد.
وی تأکید کرد که حفظ استقلال کمیسیون مستقل انتخابات یک اصل و مداخلهی دولت، احزاب وهر نهاد یا شخصی دیگر، در امور این کمیسیون پذیرفتنی نیست و کمیسیون مستقل انتخابات موظف است تا با یک میکانیزم مطمئن، شفافیت انتخابات را تأمین و تضمین کند.
آقای دانش میگوید که زمان برگزاری انتخابات در تاریخ ۲۸ میزان ۱۳۹۷ غیر قابل بحث است و حکومت وحدت ملی به خاطر تعهدی که در برابر مردم، احزاب و جامعه جهانی دارد، مصمم است که انتخابات پیش رو در زمان تعیین شدهی آن برگزار کند و در این رابطه هیچ ریسکی پذیرفتنی نیست و هیچ طرحی نباید باعث تأخیر برگزاری پروسه انتخابات گردد.
وی در بارهی طرح احزاب که رأیدهندگان بایومتریک شوند، نیز اشاره کرده گفت که این طرح هم از نگاه زمانی و هم از لحاظ تخنیکی، در مورد پیشنهاد کمپنی مربوطه، اطمینان وجود ندارد. در عین حال حکومت افغانستان همچنان که در گذشته بیش از هر نهادی دیگری بر استفاده از تکنالوژی بایومتریک در انتخابات تأکید داشته است، اکنون نیز در صورتی که کمیسیون مستقل انتخابات موافق باشد، حکومت افغانستان مشکلی ندارد.
او گفت که حکومت از کمیسیون مستقل انتخابات میخواهد که زمینهی استفاده از تکنولوژی را در انتخابات ریاستجمهوری فراهم کند.
اخیراَ شماری از احزاب و جریانهای سیاسی طرح انتخاباتییی را به حکومت ارائه کرد که در این طرح تغییر نظام انتخاباتی از نظام رأی واحد غیر قابل انتقال (SNTV) به نظام چند بعدی (MDR)، استفاده از تکنولوژی بایومتریک و نظارت تأثیرگذار احزاب و نهادهای بیطرف مدنی پیشنهاد شده است.
شماری از احزاب و جریانهای سیاسی تاریخ ۲۳ سرطان در نشستی در کابل همچنان خواستار ابطال روند ثبت نام رأیدهنگان شدند و اعلام کردند که ثبت نام رأیدهندگان مجدداَ و با استفاده از تکنولوژی بایومتریک انجام شود.
در اعلامیهیی مشترک آنان آمده که در نظام انتخاباتی چندبعدی برای تمامی باشندگان افغانستان اعم از مهاجرین، بیجاشدگان داخلی و کسانی که در مناطق ناامن به سر میبرند، زمینهی استفاه از حق رأیشان فراهم است و هر فرد واجد شرایط میتواند در نزدیکترین حوزه انتخاباتی رأی خویش را به کار گیرد.
به باور آنان نظام چندبعدی سه ویژگی دارد: حفظ توازن نمایندگی در ولایات، حفظ توازن قومی در سطح کشور و ایجاد فرصتهای برابر و حفظ عدالت بین نامزدان حزبی و نامزدان مستقل.
نوشته پایان نشست احزاب و حکومت؛ طرح بایومتریک رأیدهندگان حالا ممکن نیست اولین بار در روزنامه اطلاعات روز پدیدار شد.