Quantcast
Channel: خبر - اطلاعات روز
Viewing all articles
Browse latest Browse all 25575

تأکید بر بازنگری محتوای مضمون ثقافت اسلامی از سوی مسئولان و ایجاد انستیتوتی برای استخدام امامان مساجد

$
0
0

اطلاعات روز: بحث افراط‌گرایی دینی در مضمون ثقافت اسلامی در دانشگاه‌های کشور و برخی مساجد توسط برخی ملا امامان، پای وزیر ارشاد، حج و اوقاف و معینان وزارت‌های تحصیلات عالی، معارف و اطلاعات و فرهنگ را به مجلس نمایندگان کشاند.
این مقام‌ها بر بازنگری محتوای مضمون ثقافت اسلامی تأکید کردند. وزیر حج و اقاف گفت قرار است سال آینده برای تنظیم بهتر سخنرانی‌های علما در مساجد و استخدام ملا امامان شایسته یک انیستیتوت ایجاد شود که از طریق آن سویه‌ی علمی ملا امامان ارزیابی و استخدام شود.
پس از آن‌که چندی پیش بحث تروریست‌پروری مضمون ثقافت اسلامی در دانشگاه‌ها و تبلیغ علیه نظام و به نفع گروه‌های افراطی و تروریستان در برخی مساجد و مدارس دینی از سوی حفیظ منصور یک عضو مجلس مطرح شد و این موضوع واکنش‌های مختلفی را در پی داشت، امروز (شنبه، ۱۳ قوس) مجلس نمایندگان این مقام‌ها را احضار کرد تا در این مورد به نمایندگان معلومات دهند.
شماری از نمایندگان در نشست روز شنبه نیز تأکید کردند که افراط‌گرایی در دانشگاه‌ها، مساجد و مدارس خطرناک است. آنان گفتند در برخی موارد افرادی علیه نظام و به نفع گروه‌های افراطی تبلیغ می‌کنند.
حفیظ منصور گفت: «به‌عنوان نمونه از مضمون ثقافت که زیر عنوان نظام سیاسی اسلام تدریس می‌شود، می‌گویم؛ در صفحه‌ی ۶۲ این کتاب که توسط جمعی از استادان تدوین شده، آمده که نظام اسلامی فقط خلافت و امارت است یعنی نظام داعشی و طالبانی؛ دیگر نظام‌ها و نظام کشور ما را قبول ندارد. در صفحه‌ی ۷۰ این کتاب خلیفه را به‌عنوان زمامدار اسلامی خوانده و از رییس‌جمهور هیچ چیزی نگفته است؛ این مسأله غیرمستقیم به دانشجو می‌فهماند که نظام کنونی کشور ما مطابق با شریعت نیست.»
آقای منصور افزود در این کتاب، زن را کر، کور و لال خوانده و گفته که زنان وزیر و قاضی شده نمی‌توانند درحالی‌که در کشور خود هم وزیر زن و هم قاضی زن داریم. در این مضمون، نظام دموکراسی را نظام جاهلی و ضد اسلامی خوانده است.
صالح محمد سلجوقی دیگر عضو مجلس نیز گفت: «در مساجد، مراکز دینی و دانشگاه‌ها، افراط‌گرایی از مبانی دین تلقی می‌گردد و این خطرناک است که مراکز دینی تروریست‌پرور شوند؛ وزارت‌های مربوطه برای شناسایی مفکوره‌های افراط‌گرایی برنامه‌هایی دارید یا نه؟».
بری صدیقی، معین امور دانشجویان وزارت تحصیلات عالی گفت که قرار است مضمون ثقافت اسلامی در دانشگاه‌ها بازنگری شود؛ زیرا این مضمون برخی مشکلات دارد و باید رفع شود.
آقای صدیقی خطاب به نمایندگان مجلس گفت، در هر دانشگاهی که زیر نام ثقافت اسلامی به تبلیغات سوء پرداخته می‌شود به نهادها مربوطه گزارش دهید تا جلو آن‌ها گرفته شود.
صدیقی گفت که کمیسیونی توظیف شده تا از جریان تدریس این مضمون نظارت کند؛ زیرا برخی استادان از موضوع درسی خارج می‌شوند و روی مسائل دیگر بحث می‌کنند.
به گفته‌ی او، وزارت تحصیلات عالی برای جلوگیری از رشد مفکوره‌ی افراط‌گرایی در دانشگاه‌ها و پایان دادن به تبلیغات ضد دولتی متعهد است ولی موضوع مبارزه با تروریسم فراتر از صلاحیت این وزارت است و باید در این مورد نهادهای دیگر حکومتی نیز سهم بگیرند.
محمد شفیق صمیم، معین وزارت معارف گفت که این وزارت به هیچ کسی اجازه نمی‌دهد که علیه نظام در مدارس تبلیغ کند.
هم‌زمان شماری از نمایندگان گفتند که در برخی مساجد نیز افراط‌گرایی تبلیغ می‌شود.
مولوی تره‌خیل محمدی، یک عضو مجلس نیز گفت: «علمایی که از مساجد تبلیغات داعشی می‌کنند، آنان غیر مقلدین هستند (به مذهب اعتقاد ندارند)، به آنان نباید وقت داده شود؛ آنان منبع تبلیغ مفکوره‌های داعش هستند؛ وزارت ارشاد وظیفه دارد که از استخدام غیر مقلدان در مساجد جلوگیری کند. نصاب تعلیمی مناسب برای مراکزی آموزشی تهیه شده و از نشرات رسانه‌یی خلاف فرهنگ و دین نیز باید جلوگیری گردد.»
فیض محمد عثمانی، وزیر ارشاد، حج و اوقاف گفت، اکثریت علما از نظام حمایت می‌کنند. مشکل در مضون ثقافت نیست، بلکه مشکل در برخی ملا امامان مساجد و استادان است. آقای عثمانی افزود انیستیتوتی که قرار است ایجاد شود امامان مساجد را به سه بخش تقسیم و بعداً براساس شایستگی آنان استخدام می‌کند.

نوشته تأکید بر بازنگری محتوای مضمون ثقافت اسلامی از سوی مسئولان و ایجاد انستیتوتی برای استخدام امامان مساجد اولین بار در روزنامه اطلاعات روز پدیدار شد.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 25575

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>