اطلاعات روز: پارلمان آلمان درخواست دو جناح سبزها و چپهای این کشور برای توقف اخراج پناهجویان افغان که درخواست پناهندگیشان رد میشود را رد کرد.
هر دو جناح سبز و چپ آلمان در کنار دیگر درخواستهایشان، توقف اخراج پناهجویان قبولناشدهی افغان را مطرح کردند اما نمایندگان پارلمان آلمان در نشست روز جمعه خود به این درخواست رای منفی دادند.
آلمان و افغانستان روی اخراج پناهجویان افغان که به درخواست پناهندگی شان در آلمان جواب رد داده میشود توافق کرده بود که این توافق اعتراضهای را در داخل و خارج از کشور به همراه داشت.
به نقل از دویچه وله، اولا یلکه، سیاستمدار چپگرای آلمان اخراج پناهجویان افغان را «وحشیانه و غیرانسانی» خوانده و گفت که «دروغ است» که در افغانستان مناطق امن وجود دارد. او گفته که اعزام نیروهای آلمانی به این کشور به «معنای این است که وضعیت به هیچ ترتیبی مطمئن نیست.»
لویزه امتسبرگ، از حزب سبزها نیز گفته که اخراج به کشورهایی مانند افغانستان «با ادعای ما دربارهی حقوق بشر سازگار نیست.»
این درحالیست که روز چهارشنبه یک گروه ۳۴ نفری از پناهجویان افغان به افغانستان برگردانده شدند. این اقدام مورد انتقاد گروههای مختلف بهویژه اپوزیسیون حکومت آلمان قرار گرفت.
چم اوزدمیر، رهبر حزب سبزهای آلمان در مصاحبهیی با یک روزنامه این اقدام را «سیلی بهصورت کسانی خوانده است که وضعیت اقامتشان نامشخص بوده و حالا باید اضطراب بیشتری را بچشند.»
او از همحزبیهای انگلا مرکل در حزب «دموکرات مسیحی» انتقاد کرده که گفتهاند افغانهایی که پس فرستاده شدند، آنها را هیچ خطری در کشورشان تهدید نمیکند.
در همین حال براساس گزارشها، وزیر داخلهی آلمان گفته که حداقل یک سوم از گروه ۳۴ نفری پناهجویان اخراجی مجرم بودند و برخی حتا مستقیماً از زندان به میدان هوای منتقل شده و بعد دیپورت شدهاند.
همچنان قرار است یک گروه ۵۰ نفری دیگر از پناهجویان افغان تا پایان ماه روان یا اوایل ماه آینده به افغانستان فرستاده شوند. اسلامالدین جرأت، سخنگوی وزارت مهاجرین افغانستان ضمن بیان این خبر همچنان گفته ۱۰ هزار پناهجویان افغان پیش از این داوطلبانه از اروپا به افغانستان بازگشتهاند.
بر اساس آمار وزارت داخله یآلمان، حدود ۱۲۵۰۰ پناهجوی افغان درخواست پناهندگیشان در آلمان رد شده و قرار است دیپورت شوند.
نوشته درخواست توقف اخراج پناهجویان افغان از سوی پارلمان آلمان رد شد اولین بار در روزنامه اطلاعات روز پدیدار شد.