Quantcast
Channel: خبر - اطلاعات روز
Viewing all articles
Browse latest Browse all 25557

شکایت به سازمان ملل؛ پاکستان ۵۹بار حریم افغانستان را نقض کرده است

$
0
0

اطلاعات روز: محمود صیقل، نماینده‌ی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد می‌گوید افغانستان از ماه جنوری سال جاری میلادی تاکنون حداقل ۵۹ مورد نقض قلمرو خود را به‌وسیله‌ی قوای نظامی پاکستان ثبت کرده است.
وی همچنان گفت که صرف نظر از این‌که نام چه کسانی به عنوان عاملان حملات انتحاری در افغانستان برچست زده می‌شود، تحقیقات افغانستان نشان داده‌اند که حملات یادشده به‌صورت عموم در بیرون از افغانستان و از آن طرف خط فرضی دیورند طرح‌ریزی گردیده‌اند. او گفت: «و این عامل اساسی است که باید مورد رسیدگی قرار گیرد.»
آقای صیقل که در «جلسه‌ی شورای امنیت ملل متحد پیرامون وضعیت در افغانستان» به تاریخ دهم ماه مارچ/ ۲۰ حوت صحبت می‌کرد، گفت نقض قلمرو افغانستان از سوی نظامیان پاکستانی شامل سه مورد، نقض حریم هوایی؛ بیشتر از ۱۳۷۵ فیر توپ‌خانه‌یی خارج از قلمرو افغانستان؛ و اعمار غیرقانونی زیرساخت‌ها در نزدیکی قلمرو افغانستان و اجرای مانور خصمانه‌ی تانک‌ها و سلاح‌های ثقیله، بوده است.
نماینده‌ی دایمی افغانستان در سازمان ملل گفت فیر توپ‌خانه‌یی نظامیان پاکستان باعث کشته شدن ده‌ها تن، بیجاشدن ۴۵۰ خانواده در وسط زمستان سرد در ولایت‌های شرقی کشور و آتش گرفتن جنگلات شده است.
به گفته‌ی وی، دهن کجی به آداب همسایگی از سوی پاکستان تنها به این نقض قلمرو افغانستان خلاصه نشد بلکه از شیوه‌ی دیرآشنای تاریک ساختن حقایق و تاکتیک‌های انحرافی نیز استفاده صورت گرفت.
آقای صیقل همچنان گفت افغانستان فهرستی از –به اصطلاح- ۷۶ تروریست مظنون در خاک افغانستان را از مقامات پاکستان دریافت کرده اما بعد از بررسی دقیق این فهرست از جانب افغانستان و همکاران بین‌المللی‌اش، روشن شده است که اعتبار آن «سخت درمانده‌ی تایید است.»
یادداشت‌های اعتراضی
نماینده دایمی افغانستان در این نشست گفت پاسخ افغانستان به تمام تحریکات، عاقلانه و روشمند بوده است و تا حال ۲۵ یادداشت اعتراضی به حکومت پاکستان تسلیم شده و در هفته‌های گذشته سه بار سفیر پاکستان مقیم کابل در وزارت خارجه احضار شده است.
آقای صیقل افزود: «ما فهرستی از ۸۶ تروریست شناخته شده و ۳۲ مرکز آموزشی طالبان، به شمول مراکز شبکه‌ی حقانی، را به حکومت آن کشور سپرده و خواستار بستن فوری این مراکز شده‌ایم.»
به گفته‌ی این دیپلمات افغان، افغانستان تقاضای تحقیق از جانب یک طرف سوم را برای ارزیابی اقدامات دو طرف مطرح کرده است اما تاکنون هیچ پاسخی دریافت نگردیده است.
اضرار ناخواسته‌ی استفاده از گروه‌های خشونت‌بار نیابتی
جنگ جاری افغانستان همواره به جنگ نیابتی کشورها ذی‌دخل در امور افغانستان و منطقه پیونده داده شده است. جنگی که به گفته‌ی مقامات افغان از بیرون رهبری می‌شود و جنگ افغان‌ها نیست.
اکنون محمد صیقل نیز می‌گوید حکومت افغانستان از حملات تروریستی اخیر در پاکستان به شدت متأسف است اما یقیناً شاهد اضرار ناخواسته‌ی استفاده از گروه‌های خشونت‌بار نیابتی به عنوان ابزارهای سیاست خارجی نیز می‌باشد.
او در نشست سازمان ملل گفت: «… روشی که از جانب حلقات تصمیم گیرنده در آن کشور در دهه‌ی ۱۹۸۰ اتخاذ گردید و تا امروز هم دنبال می‌گردد. به بیان دیگر چاه کن خود در چاه است.»
آقای صیقل خطاب به پاکستان گفت اکنون زمان آن فرارسیده است تا «به خاطر خود تان، آن سیاست ناکام را تغییر دهید، از به کارگیری تروریست‌های افراطی به‌عنوان ابراز سیاست خارجی دست بردارید و واقعاً به جنگ بین‌المللی بر علیه تمام انواع و اقسام تروریسم بپیوندید.»
نماینده‌ی افغانستان در سازمان ملل همچنان ادعا کرد که با خونین ساختن افغانستان، پاکستان نه تنها میدان نبرد را به بن‌بست می‌کشد بلکه در مسیر پروسه‌ی سیاسی نیز مانع ایجاد می‌کند.
او گفت: «آن‌ها فراموش می‌کنند که در کشور من، مردم و قانون اساسی مبنای مشروعیت را تشکیل می‌دهند نه اعمال تروریستی، هراس‌افگنی و تحمیل تفکر و رفتار افراطی با سوءتعبیر و سوءاستفاده از دین مقدس ما.»
جنگ افغانستان منشأ داخلی ندارد
محمود صیقل همچنان یادآور شد که برخلاف آنچه بعضی‌ها با تلاش سخت و فریبکارانه می‌خواهند به تصویر بکشند، جنگ افغانستان منشأ داخلی ندارد.
او گفت: «در مقابل، این جنگ محصول پیوند مواد مخدر غیر قانونی، افراطیت خشونت‌بار و حمایت دولتی از تروریسم با ابعاد منطقوی و پیامدهای جهانی می‌باشد.»
به گفته‌ی آقای صیقل این جنگ به یک جنگ اعلام ناشده از جانب یک کشور همسایه مبدل شده است که در طول سال‌ها و همین اکنون نیز به هماهنگ سازی، تسهیل و طرح‌ریزی خشونت در افغانستان از طریق گروه‌های نیابتی و بیشتر از بیست شبکه‌ی تروریستی ادامه می‌دهد.
وی افزود که این گروه‌ها از یک زیربنای تمام عیار بیرونی بهره می‌گیرند تا «افغانستان را به سبب انگیزه‌هایی که با آرزوی ما برای زندگی در یک منطقه‌ی صلح‌آمیز و مرفه در تضاد اند، در بی ثباتی نگاه دارند.»
نماینده‌ی دایمی افغانستان در سازمان ملل گفت هر نوع اقدام برای حل مشکلات موجود و یا مسایل تاریخی میان حکومت‌ها نیازمند اراده‌ی قوی سیاسی ملی و مراجعه به یک داور بین‌المللی با حسن نیت، بی‌طرف و مورد قبول طرف‌های می‌باشد.
آقای صیقل درحالی این گفته‌ها را در مقر سازمان ملل متحد بیان می‌کند که اخیراً تنش میان افغانستان و پاکستان بالا گرفته است. دو کشور همدیگر را متهم به حمایت از تروریستانی می‌کنند که در دو کشور دست به خشونت می‌زنند.

نوشته شکایت به سازمان ملل؛ پاکستان ۵۹بار حریم افغانستان را نقض کرده است اولین بار در روزنامه اطلاعات روز پدیدار شد.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 25557

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>