Quantcast
Channel: خبر - اطلاعات روز
Viewing all articles
Browse latest Browse all 25533

سالانه بیش از ۴۷۰۰ نفر در حوادث ترافیکی در افغانستان جان می دهند

$
0
0

اطلاعات روز: وزارت صحت عامه اعلام کرد که سالانه بیش از ۴۷۰۰ نفر در اثرحادثات ترافیکی در کشور، جان‌های شان را ازدست میدهند.
وزارت صحت عامه، ریاست ترافیک، وزارت نرانسپورت و سازمان صحی جهان امروز(دوشنبه۱۸ثور) نشستی را به مناسبت (هفته ملی مصونیت جاده) به منظور جلب توجه مردم جهت کاهش تلفات و جراحات ناشی از بی اعتنایی رانندگان در افغانستان، برگزار کردند.
داکتر احمد جان نعیم، معین پلان و پالیسی وزارت صحت عامه گفت:« آمار مرگ و میر ناشی از حادثات ترافیکی در جاده ها برای ما غیر قابل قبول میباشد و ما باید در راستای بلند بردن آگاهی عامه به منظور کاهش تلفات ناشی از حادثات ترافیکی در جاده ها بیشتر تلاش نمائیم.»
او افزود که برنامه جهانی برای توسعه پایدار و داشتن جاده های مصئون سال ۲۰۳۰ را هدف تعیین نموده و در نظر دارد تا تلفات حادثات ترافیکی را تا سال ۲۰۲۰ به نصف تلفات سالهای قبل برساند.
آقای نعیم بیان داشت که وزارت صحت عامه در این راستا متعهد است و ما از تمام مقامات ترافیک و رانندگان میخواهیم تا درعرصه نجات جان مردم و جاده های مصون تلاش نمایند.
بر اساس آمار وزارت صحت عامه، در ۹ ماه اخیر حدود ۳۶۹ تن جان های شان را از اثر حادثات ترافیکی در کشور از دست داده و بیشتر از ۲۵,۶۵۴ تن زخمی شدند.
وزارت صحت عامه می گوید که نظر به آمار سازمان صحی جهان سالانه بیشتر از ۴,۷۰۰ تن در کشور از اثر حادثات ترافیکی جان میدهند.
براساس گفته های وزارت صحت، کشور های در حال توسعه مانند افغانستان دو برابر نسبت به کشور های توسعه یافته آمار مرگ و میر ناشی از حادثات ترافیکی جاده ها را در خود دارند.
مسوولان دراین وزارت می گویند که حدود ۹۰ درصد این مرگ و میر را کشور های با درامد کم و متوسط تشکیل میدهند و این در حالیست که این کشور ها ۵۰ درصد عراده جات جهان را دارا میباشند
داکتر پیپرکورن، نماینده سازمان صحی جهان نیز گفت:«در افغانستان بیشتر مردم در حادثات ترافیکی جاده‌ای از اثر سرعت زیاد جان می‌بازند و زخمی میشوند. ما میتوانیم با تطبیق یک عادت ساده، جاده های مان را امن بسازیم که آن بستن کمربند ایمنی، کم کردن سرعت، عدم استفاده گوشی و مطمئن ساختن خویش از بستن کمر بند ایمنی دیگر مسافرین که در داخل موتر مان هستند و سرعت زیاد مشکل اصلی حادثات ترافیک جاده‌ای می‌باشد، ما با کم کردن سرعت نقش خود را در راستای نجات جان انسان ادا نمائیم.»
وزارت صحت می گوید که کمپاین مصونیت جاده امسال بر کم کردن سرعت عراده جات برای نجات جان و جاده های امن تر برای همه متمرکز است. سرعت کم تا نیمی از تصادفات که منجر به مرگ انسانها میشود، در کشورهای با درآمد کم را کمک می کند.
به‌گفته مسوولان وزارت صحت، قانون ترافیک افغانستان برای سرعت عراده جات محدودیت تعین نموده، اما این قانون به شدت اعمال نمی شود.
در حال حاضر هیچ قوانین تنظیم استفاده از کمربند ایمنی، عدم استفاده از تلفن های همراه در هنگام رانندگی و داشتن کلاه ایمنی برای راننده‌گان موترسایکل به گونه درست تطبیق نمیگردد.
بیشتر آمار مرگ و میر حادثات جاده‌ای را در جهان افرادی تشکیل میدهند، که در سنین ۱۵تا ۲۹ سال قرار دارند و سرعت زیاد عامل اصلی این مرگ و میر می‌باشد، که از هر۳ تن ۱ تن به دلیل سرعت زیاد جان می‌دهد.
گفتنی است که قبل ازاین فیروزالدین فیروز، وزیرصحت عامه افغانستان اعلام کرد که تلفات ناشی از حادثات ترافیکی بیشتر ازتلفات حملات انتحاری در افغانستان به ثبت رسیده است.

نوشته سالانه بیش از ۴۷۰۰ نفر در حوادث ترافیکی در افغانستان جان می دهند اولین بار در روزنامه اطلاعات روز پدیدار شد.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 25533

Trending Articles